رئیس دانشگاه فنی و حرفهای سیستان و بلوچستان گفت: جنایت هولناک نظامیان آمریکایی در حمله به هواپیمای مسافربری، لکه ننگی بر پیشانی جنایتپیشگان آمریکای تروریست است
غلامرضا محمدقاسمی در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: روز ۱۲ تیرماه ۱۳۶۷ سالروز جنایت هولناک نظامیان امریکایی به هواپیمای مسافربری ایران در این روز در خلیجفارس با ناو متجاوز امریکایی را باید یکی از دردناکترین فجایع انسانی دوران معاصر دانست.
وی ضمن اعلام مجدد مراتب همدردی با خانوادههای قربانیان حادثه تصریح کرد: این اقدام را نقض آشکار قواعد و قوانین بینالمللی از سوی آمریکا میدانم چرا که عاملان آن بهرغم اعتراف معاون رئیسجمهور وقت امریکا در حمله عامدانه به هواپیمای مسافربری، نهتنها توبیخ نشدند، بلکه توسط رئیسجمهور وقت امریکا مدال شجاعت گرفتند.
این مسئول خاطرنشان کرد: ۳۵ سال از این فاجعه بزرگ میگذرد؛ اما با یادآوری و مرور این واقعه دلخراش دل هر انسان آزادهای به درد میآید.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای سیستان و بلوچستان افزود: نکته جالبتوجه در این حادثه سیاستهای دوگانه شورای امنیت سازمان ملل و رسانههای غربی است که پنج ماه بعد از حمله به ایرباس ایرانی هواپیمای پان آمریکن بر فراز شهر لاکربی اسکاتلند منفجر شد گر چه از ابعاد مختلف این دو حادثه متفاوتاند، اما شورای امنیت در موضعی دوگانه از دولت لیبی خواست تا متهمان این حمله تروریستی را به آمریکا و انگلیس تحویل دهد و غرامت این حادثه را هم بپردازد، اما در مورد حمله ناو جنگی آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایرانی، شورای امنیت فقط ابراز تأسف کرد.
محمدقاسمی تصریح کرد: آمریکا سعی کرد حادثه لاکربی را به مشکلی جهانی تبدیل کند و رسانههای غربی در سطح گستردهای به این حادثه پرداختند، اما با سرپوشگذاشتن بر حادثه ایرباس ایرانی تلاش شد تا در سکوت خبری غرب این حادثه هم مانند دیگر جنایتهای آمریکا علیه ملت ایران به فراموشی سپرده شود، جنایتی که حتی اگر غربیها هم بخواهند از ذهن جهانیان پاک نخواهد شد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای سیستان و بلوچستان تأکید کرد: روزهایی که به نام افشای حقوق بشر آمریکایی نامگذاری شده است، حالا اعتراضها به این جنایات از مرزهای آمریکا هم فراتر رفته و به یک مطالبه جهانی تبدیل شده است، مطالبهای که مسئولیت نهادها و سازمانهای بینالمللی بهویژه شورای امنیت سازمان ملل را در قبال آن سنگینتر میکند.
وی ادامه داد: این جنایتها خوی جنایتکارانه آمریکا را نهتنها به مردم ما بلکه به افکار عمومی جهانی نشان میدهد؛ جنایتهای آمریکا در ایران منحصر به این موارد نیست، بلکه اینها فقط چند حادثه جنایتکارانه با حمایتهای مستقیم یا غیرمستقیم آمریکا علیه ایران در تیرماه در فاصله زمانی چند ساله است؛ آمریکا جنایتهای عظیمتر دیگری را نیز انجام داده است؛ از حمایت از رژیم صدام در طول جنگ تحمیلی که منجر به شهادت و مجروح شدن صدها هزار ایرانی بیگناه شد.
این مقام مسئول افزود: بهشهادترساندن ۲۹۰ مسافر بیگناه آن هم با توجیهی مضحک و خندهدار، داغ بزرگی بود که برای همیشه در تاریخ ماندگار شد و لکه ننگی بر پیشانی جنایتپیشگان آمریکا و حامیان ظلم و استکبار شد.
محمدقاسمی همچنین تأکید کرد: این جنایت که نمونهای از تروریسم دولتی مورد حمایت دولت آمریکا است، هرگز از حافظه تاریخ پاک نخواهد شد و بنیان سست و بیپایه ادعاهای آمریکا در حمایت از حقوق بشر و بیاعتنایی و نقض مقررات بینالمللی از سوی این کشور را کاملاً عیان و آشکار میسازد.